Zeker Bewegen

zeker bewegen

het nieuwe Multi-preventie programma voor ouderen.

 

De lessen worden verzorgd door een fysiotherapeut met specialisatie oncologie en geriatrische training, een judoleraar en Do-In Yoga docent.

Geachte dames en heren, beste mensen,

ZekerBewegen is een programma waarbij het lichaam wordt gestimuleerd om op een juiste manier te bewegen, opdat letsel voorkomen kan worden of geminimaliseerd. Denk bijvoorbeeld aan het struikelen over een stoeptegel. ZekerBewegen kan er voor zorgen dat u niet valt of juist weet hoe u moet vallen zonder u zich te blesseren.

Do-In Yoga is een vorm van yoga, ontwikkeld uit de oosterse geneeskunst en draait om het in balans krijgen en behouden van  lichaam en geest.

Beide vormen van bewegen zijn goed te combineren en vullen elkaar zelfs aan. Daarom hebben wij dit unieke aanbod voor u om kennis te maken met deze beweegvormen. Het is geschikt voor alle leeftijden en fysieke omstandigheden, zeker geschikt voor de ouderen onder ons. Een optimale conditie is niet vereist en lichamelijke beperkingen hoeven geen belemmering te zijn.

U bent van harte welkom op de dinsdagochtend vanaf 10.30 uur op de sportboerderij "de Beukhoeve", bij SV Hagendoorn R-Z aan de Slinge 19, 3084 EA Rotterdam, 010-4811530.

Maak in 2016 een mooie start om uw lichaam en geest in harmonie te brengen met Zeker- Bewegen en Do-In Yoga. Zeker bewegen & zekerder leven? Zeker weten!

Vriendelijke groeten, Team van SV Hagendoorn R-Z

 

 

Zeker bewegen” het oude “Fit, Veilig Valbreken” is een interventie van de Judo Bond Nederland , gericht op het stimuleren van duurzaam beweeggedrag van 55+ers.

Wat houd het nu allemaal in:

Nederland begint zachtjes aan te vergrijzen en overal liggen van die gemene kleine gevaren op de loer die reden kunnen geven tot struikelen of vallen.

  • De winters zijn soms zo glad dat met niet meer naar buiten durft
  • Het verkeer is drukker en gevaarlijker en vraagt veel aandacht
  • Een los kabeltje in huis kan al reden zijn tot struikelen en vallen
  • En zo kunnen we nog wel even doorgaan, iedereen heeft wel eens wat meegemaakt wat de reden kan zijn tot gemeen vallen en je zelf blesseren

De interventie met de Judo Bond Nederland is er dan ook op gericht om met een aantal sportverenigingen aandacht te besteden aan juist deze problemen.

Daarbij de stimulans voor de wat ouderen onder ons om lekker te bewegen en jezelf zeker te gaan voelen om juist wel naar buiten te gaan en niet bang zijn te struikelen of te vallen.

Er is dan ook een programma ontwikkeld waarmee onder leiding van onze gediplomeerde trainers Linda Hagendoorn 6e dan Judo en Cas Teeuwisse 3e dan Judo de cursus wordt gegeven

De cursus bestaat uit 6 lessen van 1 1/2 uur tegen € 40,= aan kosten.

  • Les 1 intake en uitleg
  • Les 2 t/m 5 cursus fit veilig vallen
  • Les 6 kort examen en napraten

Dit alles onder het genot van een bakje koffie na de lessen.

Wij hopen u te mogen ontmoeten voor deze gezellige cursus

Vriendelijke groet namen svHagendoornR-Z

Linda Hagendoorn en Cas Teeuwisse

 

Volg ons via Facebook

Volg ons via Twitter

Bekijk ons videokanaal op YouTube