even kennis maken

 

mag ik even kennis maken

 


met vriendelijke groet,

Tijs ter Haar

Wedstrijdsecretaris

Wedstrijdkalender per 14 Januari 2017

Beste Leden,

Een belangrijk onderdeel van het judo is het wedstrijdelement. Tijdens wedstrijden kan je de technieken die je oefent in de training toepassen en proberen je tegenstander op zijn rug te werpen of te controleren op de grond. De competitie is een leuk en leerzaam onderdeel van de sport. Veel van onze jeugdleden hebben al eens meegedaan aan toernooien, op de club of daarbuiten, en kennis gemaakt met het wedstrijdjudo. Ook in 2017 worden er weer door heel Nederland toernooien georganiseerd van allerlei verschillende niveaus waar onze leerlingen aan mee kunnen doen!

Iedere judoka die aan wedstrijden wil deelnemen moet ingeschreven worden voor toernooien. Bij zo’n inschrijving komt natuurlijk een en ander kijken. De inschrijvingen van de judoka moeten op tijd verstuurd worden aan de organisatie van het toernooi, zodat ze ingedeeld kunnen worden in verschillende poules. Daarnaast moet de informatie over toernooien worden doorgegeven op de club, aan de coaches en de ouders. Ook moet de kalender in de gaten gehouden worden om de inschrijvingen voor volgende toernooien te regelen. Dit zijn enkele voorbeelden van de taken van het wedstrijdsecretariaat.

De afgelopen jaren heeft Patricia Santos-Neves deze taken op zich genomen en het wedstrijdjudo binnen SV Hagendoorn R-Z in goede banen geleid. Eind vorig jaar heeft zij echter besloten te stoppen met haar functie als wedstrijdsecretaris en daarom neem ik per 1 januari 2017 het stokje van haar over. In het nieuwe jaar zal ik, uiteraard samen met de trainers, coaches en overige betrokkenen, ervoor zorgen dat onze judoka mee kunnen doen aan verschillende toernooien door het hele land, ieder op zijn eigen niveau.

Om de inschrijvingen te regelen zal ik anders te werk gaan dan mijn voorganger. De wereld digitaliseert, en daarmee ook de wereld van het wedstrijdjudo. Daarom zal de inschrijving voortaan per e-mail gaan en komt er een wedstrijdkalender die zowel op de club als op de website te vinden is. Alle informatie over de nieuwe wijze van inschrijving vindt u in de brief “Inschrijving voor Toernooien”. Bij dezen nodig ik alle ouders/verzorgers uit die brief te lezen, zodat u op de hoogte bent en de inschrijvingen in 2017 zo soepel mogelijk verlopen.

Ik kijk uit naar een sportief 2017 vol met hard trainen en wedstrijden waarin de judoka van SV Hagendoorn R-Z het enthousiasme dat ze tijdens de trainingen laten zien kunnen meenemen naar de wedstrijdmat!

 

Met vriendelijke groet,

Tijs ter Haar

Wedstrijdsecretaris

 

Volg ons via Facebook

Volg ons via Twitter

Bekijk ons videokanaal op YouTube